MAMMUT V KUBICASPORT-e

MAMMUT V KUBICASPORT-e



Mnoho z Vás vie, že KUBICASPORT je najmä o cyklistike. A keď je niekto biker, v zime sa zvykne venovať lyžovaniu, skialpu alebo bežkám. Inak to nie je ani v našej „kubicovskej“ rodinke. My „Kubica pozitívni“ sme aj turistickí nadšenci. A tak sme

dali hlavy dokopy a hľadali značky, ktoré by vedeli zastrešiť aj tento druh športu. Ako prvá značka z našich prieskumov vyšla značka MAMMUT a v tomto článku vám trošku priblížime, čo za značku sme vám priniesli a aj prečo.

 

MAMMUT – švajčiarska kvalita

Začiatky značky sa začali písať v roku 1862, kedy výroba malého rodinného podniku bola zameraná na horolezecké laná. Za posledných 156 rokov sa spoločnosť z malého rodinného podniku rozrástla na globálnu s dcérskymi spoločnosťami pomaly v celom svete. Silná ako mamut, taká je švajčiarska značka outdoorového vybavenia Mammut, ktorej produkty vyhľadávajú milovníci prírody aj špičkoví horolezci po celom svete.

 

Značku vytvorili švajčiari, ktorý sa narodili pod Alpami. Ako uvádzajú na svojej stránke „Hory hýbu ľuďmi ako žiadne iné miesto na Zemi. Preto je naším zámerom vytvárať produkty, ktoré umožnia všetkým outdoorovým nadšencom zažiť silu hôr.“ (Zdroj:https://www.mammut.com/eu/en/about-us) Práve toto ich posolstvo by sme chceli šíriť a zdielať s našimi zákazníkmi nadšenie tvorcov značky MAMMUT ako aj naše vlastné. V horách by sa mal človek cítiť komfortne a bezpečne a k tomu vie prispieť kvalitné oblečenie, obuv a vybavenie.

 

Okrem toho, že zdieľame s „mamuťákmi“ nadšenie pre hory a outdoor, je nám blízky aj ich prístup k práci a vývoju. Zaujalo nás ich nastavenie voči prírode a ich snaha ochrániť našu planétu pre budúce generácie:
- Napájanie prevádzok a získavanie zdrojov z tovární využívajúcich obnoviteľnú energiu

- Zvýšenie používania materiálov a výrobných procesov s nižším dopadom

- Uistenie sa, že produkty vydržia dlhšie a že dajú sa ľahko opraviť

- Neustále prehodnocovanie spôsobu, akým presúvajú produkty, aby bol prostrediu najmenej škodlivý
- Zapojenie spotrebiteľov, získavanie spätnej väzby a podpora prísnejších predpisov na urýchľovanie zmien

 

Pre ochranu životného prostredia sa MAMMUT snaží zabezpečiť čisté výrobné procesy s minimálnymi emisiami. Aby sa zabránilo uvoľňovaniu škodlivých látok do životného prostredia, MAMMUT v prvom rade zabezpečuje, aby sa nikdy nedostali do jeho dodávateľských reťazcov.

 

Zároveň značka spolupracuje výlučne s farmami, ktoré praktizujú zodpovedný chov zvierat a stanovili si dlhodobý cieľ dosiahnuť úplnú transparentnosť dodávateľského reťazca. Majú prísne požiadavky a dlhodobé ciele pre všetky materiály živočíšneho pôvodu (konkrétne páperie, vlnu a kožu). Na ochranu zvierat sa MAMMUT snaží získavať výhradne materiály živočíšneho pôvodu zo zodpovedného chovu zvierat.

Od svojho založenia v roku 1862 Mammut nikdy nepoužíval pravú kožušinu a nevidia dôvod na ukončenie tejto tradície. Mammut je certifikovaným predajcom bez kožušín a členom aliancie Fur Free Retail Alliance.

 

Značka Mammut vyznáva ideu spoločenskej zodpovednosti a snaží sa zanechávať za sebou čo možno najmenšiu ekologickú stopu. Je preto súčasťou systému Bluesign® na výrobu šetrnú k životnému prostrediu a je členom Fair Wear Foundation (FWF), ktorá bojuje za spravodlivé pracovné podmienky všetkých účastníkov výroby. Pre svoju textilnú produkciu používa značka organickú bavlnu pestovanú bez pesticídov, chemických hnojív a geneticky modifikovaných semien.

 

Portfólio značky MAMMUT

- outdoorové oblečenie a doplnky

- turistická, športová obuv

- turistické, lavínové, rekreačné batohy a tašky

- horolezecké úväzky, laná, ističe

- spacáky

 

 

 

Silná ako mamut, taká je švajčiarska značka outdoorového vybavenia Mammut, ktorej produkty vyhľadávajú milovníci prírody aj špičkoví horolezci po celom svete.