Infografika: Cyklista od narodenia – ako vybrať detskú sedačku, bicykel či e-bike

Infografika: Cyklista od narodenia – ako vybrať detskú sedačku, bicykel či e-bike

Cyklistika je krásny spôsob, ako tráviť čas s rodinou a rozvíjať v deťoch už od útleho veku zdravý a aktívny životný štýl. Tento sprievodca vám pomôže s výberom detskej sedačky i správneho detského bicykla, aby si váš drobec mohol bezpečne, pohodlne a s radosťou vychutnávať všetky prvé jazdy

Výber správnej detskej sedačky a bicykla je základom bezpečnosti a pohodlia dieťaťa. Pri rozhodovaní zohľadnite jeho vek, výšku, hmotnosť a skúsenosti. Vhodné príslušenstvo zabezpečí, že cyklistika bude pre dieťa zábavou od narodenia až po tínedžerský vek.

Rodinné dobrodružsvá po cestách i necestách

Spoločné rodinné výlety nezabudnite už od začiatku škôlkarského veku svojho cyklistu využívať aj na to, aby ste ho pomaličky učili pravidlá cestnej a cyklistickej premávky. Čítanie dopravných značiek a ich rozpoznávanie je pre mnohé malé deti zároveň vítaným spestrením niekedy nudných presunov po asfaltových cestách. 

K bezpečnosti a radosti z rodinných výprav na bicykloch patria správne doplnky – prilby, okuliare –, ale aj dobre rozvrhnutý čas s prestávkami na oddych, osvieženie, jedlo a pitný režim. Ak sa už snažíte urobiť z malého cyklistu vytrvalejšieho jazdca, s ktorým môžete zvládnuť aj väčšiu porciu kilometrov, za zváženie stojí pripnúť si ho ťažným zariadením o bicykel dospelého. Tento vynález nie je novinkou. Vyrástlo na ňom už nemálo milovníkov bicyklovania. Výhodou je, že dieťa sa zapája do pedálovania, pomáha dospelému zdolávať terén, no zároveň má možnosť oddýchnuť si a neťahať zo všetkých síl, ak práve nevládze.