Haibike eConnect





Čas čítania: 4min 8sec

 

Digitalizácia ponúka nové možnosti nielen v oblasti chytrých telefónov, ale tiež u Vášho elektrobicykla Haibike. Systém Econnect prepája elektrobicykel a umožňuje nové inteligentné funkcie, aby sa Váš Haibike stal ešte efektívnejším a bezpečnejším.



Haibike eConnect

Obsah článku

 

Kontrola kedykoľvek a kdekoľvek

Pomocou Econnect aplikácie sa Váš chytrý telefón stane riadiacim centrom. V AppStore si môžete stiahnúť bezplatnú aplikáciu pre iOS a Android. Stačí sa zaregistrovať, stiahnúť a nainštalovať. Aplikácia umožňuje sledovať váš e-bike v reálnom čase a vykonávať jeho nastavenia. Nezáleží na tom, kde sa práve Váš Haibike nachádza! Internetový portál Econnect Haibike Vám ponúka tiež možnosť nahliadnuť a exportovať do počítača Vaše dáta a trasy.

Čierna skrinka eConnect - HUB

Technickým základom je kompaktná prenosová jednotka. V nej je integrovaných viac dôležitých súčiastok:

  1. GPS vysielač pre určenie polohy pomocou satelitov,
  2. GSM čip pre dátovú komunikáciu,
  3. Bluetooth vysielač pre komunikáciu z blízkeho prostredia, napríklad s čidlami,
  4. 3D senzor akcelerácie detekuje vibrácie,
  5. 3D-Gyro-senzor oznamuje pozíciu elektrobicykla,
  6. Separátna batéria zaisťuje nezávislosť na batérií elektrobicykla a garantuje bezpečnú prevádzku po dobu niekoľkých mesiacov. Batéria sa automaticky nabíja, keď je elektrobicykel zapnutý.

 

Na e-bike dávajú pozor satelity

Haibike Econnect poskytuje monitorovaciu funkciu na základe GPS. Možno ju aktivovať cez aplikáciu na Vašom smartfóne. Existuje aj bezkontaktná a automatická alternatíva a tou je Haibike kľúč, ktorý si môžete pridať na váš zväzok kľúčov. V aktívnom režime autonómne detekuje vibrácie a odosiela správu na Váš telefón.

 

Automatické hlásenie v prípade krádeže

Ak dôjde k veľkému vzdialeniu sa od definovaného stanovišťa, vlastník elektrobicykla dostane správu na svoj chytrý telefón so všetkými relevantnými údajmi ako napr. posledná a aktuálna poloha. Tieto údaje je potom možné odovzdať ďalej ako na políciu, tak na poisťovňu.

 

Váš e-bike privolá pomoc v prípade potreby

Senzory inteligentného Econnect systému registrujú taktiež nezvyčajné situácie, ako napríklad pád: ak dôjde k náhlemu prerušeniu rýchlosti a elektrobicykel leží na jednej strane, potom sa na smartfóne cyklistu objaví hlásenie. Ak cyklista na hlásenie do určitej doby nezareaguje, dôjde k automatickému odoslaniu tiesňovej SMS na dve tiesňové čísla, ktoré cyklista zvolil. V správe je uvedená presná poloha a doba nehody. Príjemca tiesňovej SMS dostane tiež presné GPS súradnice a polohu zobrazenú na Google mapách.

 

Vždy viete kde sa nachádza váš e-bike

Pomocou údajov z GPS vysielača elektrobicykla môže každý užívateľ kedykoľvek požiadať o zistenie polohy svojho elektrobicykla v aplikácii, resp. na internetových stránkach. Zobrazený bude aj stav, napríklad či sa e-bike nachádza v GPS monitorovacom režime. Vedľa výstupu GPS súradníc bude zobrazené aj stanovište Vášho elektrobicykla.

 

Objavili ste perfektnú trasu? Tak ju uložte a zdieľajte

Navyše Econnect automaticky ukladá Vašu poslednú prejdenú trasu. Je možné ju exportovať v štandardnom GPX formáte a tým ju môžete zdieľať na Strava alebo Komoot.

 

Bezpečná budúcnosť

Žiadny problém, pretože systém pracuje aj so staršími SDURO a XDURO modelmi. Avšak je možné, že nebudú k dispozícii všetky funkcie.

 

Vaše dáta

Všetky dáta sú uložené v systémoch, ktoré spĺňajú najvyššie bezpečnostné požiadavky. K osobným údajom ako trasy, poloha má prístup len užívateľ!

 

Najčastejšie otázky

 

Čo potrebujem k tomu, aby som mohol Econnect používať?

  • Elektrobicykel značky Haibike,
  • Econnect sadu,
  • Y kábel (v závislosti od typu motora),
  • aplikáciu Haibike Econnect
  • a zmluvu o prenose mobilných dát,
  • tiež je možné, že budete musieť dokúpiť zodpovedajúce Skidplate s príslušným predvŕtaním.

 

Ako si môžem založiť účet resp. registrovať svoj e-bike?

Môžete sa registrovať buď prostredníctvom aplikácie, alebo na webovom portáli www.econnect-haibike.com. Aplikáciu si môžete stiahnuť na Google Play Store resp. App Store a to najlepšie tak, že vo vyhľadávacom paneli zadáte "Haibike Econnect".

Poznámka: Pripravte si k tomu svoju Econnect kartu.

 

Čo potrebujem k registrácii Econnect systému?

  • Číslo rámu - nájdete ho buď na ráme na konci hornej rámovej trubky, alebo po vybratí akumulátora,
  • číslo označenia e-biku - nájdete buď na ráme na konci hornej rámovej trubky, alebo po vybratí akumulátora,
  • EConnect kartu - na tejto karte nájdete aj Váš registračný kód

 

Na ktoré zariadenia je možné aplikáciu nainštalovať?

Aplikáciu je možné nainštalovať na všetky mobily so systémom Android resp. iOS. Aplikácia je optimalizovaná špeciálne pre iOS od verzie 9.3 a pre Android od verzie 5.0. Samozrejme je možné aplikáciu nainštalovať aj na staršie verzie, ale tu môže dôjsť k ovplyvneniu niektorých funkcií aplikácie Econnect.

 

Zmenilo sa niečo pre modely 2019 a vyššie?

Áno, všetky modely elektrobicyklov 2019, pri ktorých je Econnect ponúkaný, budú dodávané bez Econnect kľúča a nie je ani k dispozícii pre Aftermarket, resp. v sade na dovybavenie. To znamená, že ochranu proti krádeži je nutné aktivovať priamo cez aplikáciu.

 

Ktoré e-biky je možné dovybaviť?

Dodatočná montáž môže byť na všetky elektrobicykle Haibike s nasledujúcimi typmi motorov:

  • Bosch motory od Gen. 2
  • Yamaha motory PW / PWSE / PWX
  • Výnimkou sú tu všetky rýchle elektrobicykle (S-Pedelec) + iné značky

 

Ako vykonať základné nabitie podporného akumulátora?

Na vykonanie základného nabitia je potrebné dosiahnuť celkovú dobu nabíjania 25 minút a pretože sa podporný akumulátor nabíja zapnutím displeja Vášho elektrobicykla, je dôležité, riadiť sa nasledujúcimi pokynmi, pretože sa líšia v závislosti od typu motora. Pri Yamaha motoroch zapnite displej 5-6x. Pri Bosch motoroch zapnite displej 3-4x. U Flyon motorov zapnite displej 2x.

Tip: Postavte bicykel von a nehýbte s ním. Tým sa bude podporný akumulátor nabíjať rýchlejšie a zároveň bude vytvorené stabilné GPS a mobilné spojenie.

 

Zostáva Econnect funkčný, keď vyberiem akumulátor elektrobicykla?

Samozrejme funguje, pretože "palubná jednotka" (OBU) je vybavená samostatným podporným akumulátorom, ktorý pracuje nezávisle od akumulátora Vášho elektrobicykla.

 

Ako dlho vydrží podporný akumulátor?

Ak sa elektrobicykel nepohne, systém Econnect prejde po 5 minútach do pohotovostného režimu. V tomto režime vydrží podporný akumulátor cca 6 mesiacov. Akonáhle sa na elektrobicykli začne opäť jazdiť, dôjde ihneď k automatickému dobitiu podporného akumulátora.

 

Je ľahké demontovať "palubnú jednotku" (OBU) bez spustenia alarmu?

Nie, to nie je možné, pretože senzor pohybu v "palubnej jednotke" (OBU) veľmi citlivo reaguje na vibrácie.

 

Ako má systém Econnect varuje pred možnou krádežou?

Ako prvé varovanie pošle systém Push-oznámenie na telefón a to v znení: "Môj Haibike bol presunutý". Ako ďalšie, už akútne varovanie dostanete push notifikácie. Ak bude elektrobicykel odcudzený, tak môžete prostredníctvom Live-Tracking sledovať aktuálnu polohu Vášho elektrobicykla.

 

Je vysielacia jednotka vodotesná?

"Palubná jednotka" (OBU) je podľa certifikácie IP67 prachuodolná a vodeodolná. To znamená, že môže byť ponorená v čistej vode do max. hĺbky 1m po dobu max. 30 minút. V prípade iných kvapalín ako slaná či mydlová voda a pod. nie je garantovaná žiadna ochrana.

 

 

 

Kto som

Moje meno je Tomáš Kobida, okolo bicyklov sa motám od svojich 12tich rokov, jazdil som prevažne street/trial ovplyvnený starou školou ako Ryan Leech, Jeff Lenosky alebo Jozef Dressler. Neskôr sa pridalo enduro a baví ma jazdiť v podstate všetko okrem cesťaku. Som zástanca toho že jazdenie má byť hlavne o zábave.

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť