Predstavenie nášho cyklo tímu





Prinášame krátku charakteristiku prvých piatich členov nášho cyklo tímu.

 



Predstavenie nášho cyklo tímu

Pravdepodobne ste zaregistrovali, že v priebehu leta pribudli organizované cestné výjazdy pre verejnosť. Naša malá komunita sa ale teší jej začiatkom už z minulého roku a stále sa rozrastá. Kľudne sa môžete stať jej členom aj Vy.

Cestná cyklistika sa v našej krajine neteší až takej popularite, ale postupne sa na cestách objavuje viac a viac  cestných bicyklov. Je to spôsobené aj tým, že mnohí, čo si vyskúšajú čaro cestnej cyklistiky, nakoniec aj pri nej ostanú. Predsa len je to úplne iný druh cyklistiky, oproti horskej. Navyše pri väčšom počte ľudí prináša aj mnoho benefitov v podobe rýchlejšieho tempa, možnosti prejsť väčšiu vzdialenosť pri menšej námahe a poznaniu nových ľudí a budovaní nových známostí.

Všetko sa to začalo nevinnou myšlienkou na jar v roku 2018, kde sa stretlo niekoľko ľudí. Celá komunita cestných cyklistov sa profilovala celú túto dobu a tak to pokračuje dodnes. Cyklisti prichádzajú, ale aj odchádzajú. Je ale nejaké jadro, ktoré je nemenné. Tých najdôležitejších si dnes predstavíme.

 

Martin “Kubo” Kubica 

Šéf. Ten vďaka komu tu dnes sme a robíme to, čo nás baví. Kubo je ale ten typ šéfa, čo má ľudskú tvár. Má rád nové výzvy. Charakteristické je preňho nastúpiť na úplne nezmyselnom úseku, a potom trpieť v tých dôležitých a až do konca výjazdu. Ale keď on to tak proste cíti, že práve vtedy treba ísť. A ako hovorí, treba sa aj trošku pre kamery ukázať...

 

Richard “Rikardo” Uhrina 

Ten čo Vás vždy dá dokopy a navrhne, kade sa pôjde. V civile pracuje v IT oblasti vo firme, ktorá sa venuje ekonomickému a stavebnému softwaru. Baví ho ľudí spájať a to je aj dôvod, prečo sa tomu tak aktívne venuje. Jeho silnou stránkou je vždy meškať na výjazd a keď sa mu náhodou podarí prísť načas, určite to nie je skôr, ako minútu pred plánovaným výjazdom. Čo sa samotnej jazdy týka, jeho veľmi silnou stránkou je wheelsucking - lepší sa v skupine asi ani nenájde. Však treba dávať tie kilometre zadarmo, že Rikardo…

 

Ján “Autobusár” Koprivňanský 

Známy tiež ako “fotograf”. Janči je Kubov veľmi dobrý kamarát už dlhodobo a tiež úspešný podnikateľ, nezabudnite ho podporiť, keď pôjdete okolo nejakej žilinskej bagetérie.  Bez neho by výjazd nebol výjazdom, lebo je to najlepší dokumentarista pod slnkom, takže aspoň vždy vieme, kadiaľ sme išli. Jeho najlepšou vlastnosťou je dupať do toho úplne bezdôvodne - stačí, že začne niekto pred ním. Ináč je to veľmi loajálny domestik a dobrák od srdca. Ako správny autobusár počká, kým všetci zaňho nastúpia a rúbe to minimálne 40 km/h, optimálne tak 45 km/h, však to ide samé, keď ti fúkne do chrbta… A takto dokáže ísť kľudne aj nonstop a bez frflania.

 

Ondrej Pavlík 

Náš vysunutý pracovník na Bytčianskej filiálke. Vďaka nemu sa ku nám už pridalo mnoho nových tvárí. Ondrej pracuje v takej milej oblasti - akvaristike. Najlepšie mu ide chytanie Rikardovho kolesa v tiahlych kopčekoch a pre zmenu trápiť ho zase v tých zvlnených. Ináč je veľmi solídny jazdec v každom teréne. Kde-tu z neho vypadne “ta skadze mám brac paru”, ale ináč nemá problém jazdiť aj každý deň, podľa jeho slov “voľne”...

Lukáš Lehotsky

Lukáš, podobne ako Ondrej, je správnym iniciátorom jázd. Ak budete potrebovať niečo vytunelovať, tak nie je lepšieho človeka, keďže Lukáš pracuje práve vo výstavbe našich diaľničných tunelov. Dominantnou vlastnosťou uňho je schopnosť odparkovať bicykel do trávičky v zjazde, ktorý nikdy predtým nešiel a ešte sa na tom výborne zabávať. Je to majster hashtagov ako nikto iný, medzi jeho perly patrí #pohodusanešlo, #volajzáchranku, #zrazuKOM, #somdrbol a podobné. Ale ináč je to veľmi veľký dobrák od srdca, podobne ako Janči.

 

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť